Implantologie

Implanturile dentare reprezinta un inlocuitor al unei radacini dentare naturale, in zonele in care lipsesc dintii naturali. Deoarece inlocuieste o radacina dentara naturala, furnizeaza o stabilitate si o rezistenta mult mai buna decat protezele detasabile conventionale si de asemenea, raman fixe si nu se misca in jur.

Pasii in implantologia dentara:

  • Primul pas este reprezentat de consultatie.
  • In cea de a doua sedinta – medicul implantolog va analiza examenele complementare cerute, va prezenta pacientului eventualele particularitati observate in urma realizarii acestora si in cele din urma va da sau nu acceptul pentru interventia de inserare a implantului dentar.
  • Inserarea implantului dentar – pentru a se introduce implantul dentar este necesar in prealabil crearea unei cavitati la nivel osos, maxilar ori mandibular, cavitate realizata cu ajutorul unei aparaturi specifice, freze speciale, utilizand tehnici si viteze adecvate fiecarui caz particular. Dupa realizarea cavitatii, implantul dentar se infileteaza (autofilentant) in cavitatea creata, avand in vedere si urmarind aplicarea unor forte de infiletare extreme de precise.

1. Impiedica pierderea osoasa in zona dintelui lipsa;

2. Calitatea generala a vietii si increderea sunt imbunatatite cu ajutorul implantului care functioneaza, arata si se simt foarte aproape de dintii naturali;

3. Ofera mai multa incredere in situatiile sociale;

4. Imbunatateste sanatatea generala pe masura ce puteti mesteca si functiona ca si dinti naturali;

Toate procedurile se fac sub influenta anesteziei locale, de aceea practic nu se simte durere in timpul procedurii. Cu toate acestea, sunt disponibile tehnici suplimentare, cum ar fi sedarea conștienta pentru pacienții anxiosi, sedarea poate fi prin medicamente orale, gaze sau tehnici intravenoase. Scopul nostru este sa va oferim dinti confortabili, de calitate și mai puternici, cu o practica dentara fara durere!

Efectul sau diferenta se simte aproape imediat, totuși intreaga procedura dureaza intre 2-4 luni, in functie de calitatea si tipul de implant utilizat și, in mare masura, de calitatea si cantitatea de os disponibila pentru plasarea implantului, de asemenea si proceduri suplimentare cum ar fi grefarea oaselor, ascensoarele sinusurilor, crestaturile de creasta etc. ar putea dura un pic mai mult decat plasarile traditionale ale implanturilor in apropierea cazului ideal.
Cateva proceduri, cum ar fi protezele traditionale, sunt mult mai rapide, dar ele nu va pot da niciodata aspectul, simtul si, cel mai important, functionalitatea implanturilor dentare.

Informatii si programari