Estetica dentara

Prin intermediul unor manopere al caror grad de complexitate poate varia de la foarte simple de realizat intr-una sau maxim doua sedinte, la foarte complexe, cu realizare in mai multe etape, stomatologia estetica ne ajuta sa obtinem zambete fermecatoare, sa redam naturaletea si sa obtinem transformari extraordinare ale zambetului.

estetica-dentara inainte
Before
estetica-dentara dupa
After
Estetica dentara

Din categoria manoperelor realizate in stomatologia estetica fac parte:

  • Albirea dentara;
  • Obturatiile fotocompozite (de culoarea dintilor) – plombe;
  • Fatete ceramice Veneers;
  • Bondingul dentar;
  • Reconturarea cosmetica a dintilor si/sau a gingiilor;

Tratamentul de albire dentara este una din metodele folosite pentru a imbunatati aspectul danturii. Albirea e o procedura sigura si eficienta, utilizata pentru a indeparta coloratiile si petele de pe dinti.

Reprezinta alternativa moderna la plombele din amalgam menite sa redea estetica dentara.

Fatetele dentare sunt lucrari foarte subtiri, care capata rezistenta atunci cand sunt cimentate pe dinti, compozitia din ceramica conferindu-le un aspect natural.

Se aplica pe smaltul dintelui un acid diluat cu scopul de a rezulta o suprafata poroasa ce va fi acoperita cu un lichid plastic, care intarit cu o lumina speciala (ultraviolete sau laser), adera mecanic la suprafata dintelui. Prin repetarea acestui proces se obtine un strat de material plastic durabil – rasini compozite – ce reda forma si culoarea naturala a dintelui.

Indepartarea unui strat foarte subtire de smalt in scopul modificarii in sensul aducerii cat mai aproape de perfectiune a conturului dentar, pentru ajustarea lungimii si formei dintilor.

Informatii si programari