Estetica dentara

  Project 2 of 8

  Este nu numai o stiinta, e si o forma de arta, e o carte de vizita si a medicului dentist, prin rezultatele obtinute si a pacientului, deoarece completeaza aspectul estetic sau general si ii confera incredere in sine.

  estetica dentaraPrin intermediul unor manopere al caror grad de complexitate poate varia de la foarte simple realizate in una, maxim 2 sedinte la foarte complexe cu realizare in mai multe etape, stomatologia estetica ne ajuta sa obtinem zambete fermecatoare, sa redam naturaletea si sa obtinem transformari extraordinare ale zambetului.

  Din categoria manoperelor realizate in stomatologia estetica fac parte:

  * Albirea dentara – tratamentul de albire dentara este una din metodele folosite pentru a imbunatati aspectul danturii. Albirea e o procedura sigura si eficienta, utilizata pentru a indeparta coloratiile si petele de pe dinti.
  * Obturatiile fotocompozite (de culoarea dintilor) – plombe, alternativa moderna la plombele din amalgam menite sa redea estetica dentara.
  * Fatete ceramice Veneers – Fatetele dentare sunt lucrari foarte subtiri, care capata rezistenta atunci cand sunt cimentate pe dinti, compozitia din ceramica conferindu-le un aspect natural.
  * Bondingul dentar – se aplica pe smaltul dintelui un acid diluat cu scopul de a rezulta o suprafata poroasa ce va fi acoperita cu un lichid plastic, care intarit cu o lumina speciala (ultraviolete sau laser), adera mecanic la suprafata dintelui. Prin repetarea acestui proces se obtine un strat de material plastic durabil – rasini compozite – ce reda forma si culoarea naturala a dintelui.
  * Reconturarea cosmetica a dintilor si/sau a gingiilor : indepartarea unui strat foarte subtire de smalt in scopul modificarii in sensul aducerii cat mai aproape de perfectiune a conturului dentar, pentru ajustarea lungimii si formei dintilor.

  Related Projects